tisdag 18 september 2012

v.38 - Tisdag: Matpaj med kassler och italiensk tomatsås

Jag gjorde som vanligt en egen variant av en matpaj med kassler och italiensk tomatsås.

Min version av receptet blev:

INNEHÅLLER:

Pajdeg (dubbel sats):- 3x2 dl vetemjöl
- 125x2 gram smör
- 2x2 msk vatten

Fyllningen (dubbel sats):
- en bit skivad kassler

- 1x2 brukar (ca 400x2 g) krossade tomater
- 3x2 msk tomatpuré
- 1½x2 tsk basilika
- 1x2 tsk socker
- 2-3msk x 2 salt
- 1x2 krm svartpeppar



BESKRIVNING:

- Starta ugnen på 225 grader.

- Gör sedan pajdegen; Hacka ihop mjölk och smör till en grynig massa i en skål. Tillsätt därefter vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut pajdegen i en pajform.

- Förgrädda pajdegen mellan 15-20min i ugnen. Detta är extra viktigt då du ska fylla pajen med en blöt fyllning.

Gör sedan fyllningen;
- Skära upp kasslern i små bitar.
- Tillaga den italiensk tomatsås enligt nedan;
koka upp krossade tomater, tomatpuré och alla kryddorna (basilika, socker, salt och svartpeppar)

BETYG: 4/5 (pga du måste ha färdigkokta potatis sedan tidigare)
Alla gillade maten, stora som små (2-6åriga barn) och det var lätt att tillagat OM man har färdigkokta potatis över i kylskåpet. Kommer göra fler gånger.



Inga kommentarer: