torsdag 14 mars 2013

Olika cake pops recept

Är suger på att göra cake-pop till en av döttrarnas födelsedagskalas, men vilket recept är bäst?
Här nedan är några recept som jag har hittat på nätet och tänker testa:

TIPS från Sockerrus:
 Kokosfett används för att den smälta chokladen ska bli tunnare vilket i sin tur ger ett slätare chokladyta på cake popsen. När jag gjorde mina ”scary” pops (se lite längre ner) så tillsatte jag inget kokosfett utan bara lite, lite olja för att ge ett mindre slätt utseende.

Recept 1 - Kladd-cake-pop eller kladdkaka på pinne



Det här kladdkakereceptet det är en liten rackare, och på pinne dessutom. Du gör din allra bästa kladdkaka, följer receptet, doppar och dekorerar och vips har du en kladd-cake-pops.


Ingredienser
1 st kladdkaka
1 pkt philadelphiaost, neutral (150-200 g)
2 tsk smaksättning t ex rom, apelsinlikör eller liknande
Choklad, smält
Strössel i olika färger och former
Blompinnar avskurna i lagom storlek

Gör så här

1. Baka din kaka och låt den svalna. Göm den för hungriga ungar och kanske dig själv oxå om du inte kan hålla fingrarna i styr innan godsakerna är helt kalla.
2. När den har svalnat river du ned den i en plastskål.
3. Blanda smulet med philadelphiaosten och eventuell smaksättning som rom eller apelsinlikör.
4. Rulla kulor av smeten, det skall kännas ungefär som play-do-lera.
5. Ställ de små bollarna i frysen ett tag.
6. Smält chokladen i vattenbad.
7. Ta fram strössel och lägg i små skålar.
8. Tryck ned en lagom lång pinne i var och en av bollarna.
9. Doppa dem försiktigt så att det blir choklad runtom hela bollen.
10. Doppa bollen i strössel.
11. Sätt dem sedan i ett glas med ärtor eller oasis så de står stadigt, för att torka ordentligt.
12. Serveras kalla som små lagom munsbitar av kladdig kaka.

Källa:
http://www.recept.nu/anette_rosvall_och_emma_hamberg/kakor_och_tartor/agg_och_mejeri/kladd_cake_pop_eller_kladdkaka_pa_pinne/


Recept 2 - Påskpops

 

Ingredienser


Kaka 75 g smör
3 dl vetemjöl (180 g)
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 st ägg
2 dl strösocker
1.5 dl mjölk
smör och ströbröd till formen
 
Till klubborna, ca 35 st  
225 g lemon curd
200 g vit choklad till doppning och dekor
100 g mjölkchoklad till doppning
Gul, röd, grön och svart hushållsfärg
Mukhwas
strössel
Flagad mandel till öron

 

Gör så här

1. Kaka
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en form som rymmer minst 1,5 liter.
3. Smält smöret.
4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
5. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.
6. Sikta ner mjölblandningen lite i taget. Tillsätt samtidigt smöret och mjölken och vispa försiktigt ihop till en jämn smet med en handvisp.
7. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i drygt 40 minuter. Vänd kakan upp och ner på ett bakplåtspapper eller ugnsgaller, låt svalna ett par minuter och lossa sedan formen. Låt svalna helt.
8. Klubbor
Mixa kakan till smulor i en matberedare.
9. Tillsätt lemon curd och mixa ihop till en tjock smet.
10. Forma smeten till runda kulor, ägg och påskharehuvuden. Stick ner en pinne i varje som du fäster med lite smält choklad. Låt stelna till i kylen i ca 30 minuter.
11. Smält chokladen till doppningen försiktigt i mikron eller över vattenbad.
12. Kycklingar
Doppa kulorna i ett lager vit choklad, eventuellt färgad med några droppar gul färg, och sätt fast mukhwas som vingar och näbb.
13. Stick sedan ner klubbpinnen i en bit oasis eller frigolit och låt stelna i kylen. Måla ögon med en tandpetare doppad i svart hushållsfärg eller lite mörk choklad.
14. Påskägg
Doppa de äggformade klubborna i vit choklad. Färga lite av chokladen och spritsa som dekor på äggen. Pynta eventuellt med strössel.
15. Påskharar
Doppa de påskhareformade klubborna i mjölkchoklad och stick ner flagad mandel som öron och fäst strössel som nos.
16. Spritsa mun med smält vit choklad som du har färgat rosa. Måla ögon med en tandpetare doppad i svart hushållsfärg eller lite mörk choklad.

Källa:
http://www.recept.nu/mia_ohrn/efterratter_och_godis/agg_och_mejeri/paskpops/

Recept 3 - Cake pops

Innan det blir Cake pops behöver du först göra en sockerkaka. Den här lekfulla efterrätten kräver lite tålamod men kommer garanterat uppskattas av alla åldrar. Extra roligt om du använder både mörk och ljus choklad och olika sorters strössel.

Ingredienser

  • 1 sockerkaka (à ca 500 g, gärna citron- eller chokladsmak)
  • 150 g färskost av philadephiatyp
  • 300 g vit eller mörk blockchoklad
  • träspett
  • strössel till garnering

Gör så här

  1. Mixa sockerkaka, gärna med citron- eller chokladsmak, som har svalnat helt. Blanda med färskosten av philadelphiatyp till en fast och smidig deg.
  2. Rulla ca 3 cm stora bollar. Lägg på en tallrik och ställ i frysen ca 30 minuter.
  3. Smält blockchokladen. Doppa ena änden av ett träspett i chokladen och stick ner i varje boll. Låt stelna någon minut så att den fäster.
  4. Doppa sedan hela bollen försiktigt i chokladen, låt rinna av och garnera med strössel. Stick ner pinnen i en bit frigolit eller oasis så att de står stadigt. Låt stelna i kylen.

Tips!
Cake pops är lite pyssligt att göra. Ett snabbare alternativ är att sätta marshmallows på spett, dippa i choklad och rulla i strössel.

Källa:

 

Recept 4 - Cake pops

Recept: Cake Pops

Ingredienser

1 paket Ballerina Kladdkaka
50-100g Philadelphiaost


100-200gr valfri choklad
Strössel
Grillpinnar/klubbpinnar






 GÖR SÅ HÄR

  1.  Börja med att köra kakorna i matberedaren, det ska bara vara smulor. Sedan tillsätter du philadelphiaost, börja med 50g, blanda, känn på degen. Den ska vara mjuk men ändå fast.
  2. Rulla degen till bollar, så stora som du vill ha dem. Lägg in i kylen i ca 20min.
  3. Medans bollarna står i kylen så kan du passa på att klippa grillpinnar till önskad längd, jag klippte så att jag fick ut tre kortare pinnar av en. Plocka fram det du vill dekorera med och häll ut det på tex en tallrik eller i en liten burk.
  4. Smält chokladen i micro eller vattenbad till rinnande konsistens. Ta ut bollarna från kylen, doppa pinnen lite i smält choklad och sen tryck in den i bollen (detta gör att pinnen sitter bättre) Sedan är det bara att doppa i chokladen och rulla i dekoratioen =)
  5. Detta går att göra med vilka kakor som hellst och mjuka kakor. Om du använder mjuka kakor tänk då på att ta mindre philadelphiaost. Börja med cirka 20-30g och prova dig fram..

Källa:
http://www.kokaihop.se/recept/cake-pops-2

Recept 5 - Cake pops

Källa:
http://www.tartdecor.se/tartinspiration-1/cakepoprecept.html
Se länken ovan för se ett glutenfritt recept


GRUNDRECEPT CAKEPOPS:       


Ingredienser:
1 pkt Ballerina kladdkaka
200 gr philadelfiaost
200 gr blockchoklad
Klubbpinnar
Ev. strössel


GÖR SÅ HÄR:
1. Smula sönder kakorna i en bunke
2. Blanda i philadelphiaosten och rör ihop till en massa.
3. Rulla bollar, ca 3 cm i diameter och lägg på ett fat.
4. Ställ in fatet i frysen ca 15 minuter så att bollarna kallnar.
5. Smält lite blockchoklad och doppa klubbpinnen i chokladen och tryck in i mitten av bollen.
6. Ställ in i frysen igen nån timme så pinnen fäster ordentligt i bollen.
7. Tag ut cakepopsen ur frysen och doppa i smält blockchoklad.
8. Rulla därefter i strössel

Tips: Antingen använder man dem som klubbor med bollen i toppen och kan ev. 
slå in dem i cellofan och en fin rosett. Eller också kan man sätta dem upp och
ner i en konfektform med pinnen uppåt.

 


Recept 6+7 - Cake pops

Kaka
100 g smör
1 dl (60 g) vetemjöl
1 dl (45 g) kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
smör och ströbröd till formen

Mixa ihop och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35 minuter.

Kaka2 paket Ballerina kladdkaka  (eller så kan man ta två paket med Oreos)


När ni har själva kakan klar eller kakpaketen redo så är det bara att slänga ner allt i en mixer så att det blir kaksmulor:

- Sen så blandar man smulor med antingen 175 g jordnötssmör eller 75-100 gr philadelphiaost, alltså något kladdigt... så det kanske skulle funka med nutella eller liknande?
Men har bara provat dessa två varianter.

När man har blandat ihop allt så rullar man smeten till små bollar som man trär på pinnar. Jag använde vanliga grillpinnar men det finns bättre och ordentligare pinnar att köpa här. Sen så är det bara att ställa in dom i kylen i ca 30 minuter så att dom blir lite hårdare.

När det har gått 30 minuter så är det dags att smälta chokladen. Det går åt fruktansvärt mycket choklad. Ca 300 gr. Man kan använda vilken slags choklad man vill, men jag föredrar den vita. Den mörkare var dock lättare att arbeta med då den stelnar fortare.
Ett tips är att tillsätt lite olja för att få vita chockladen lite tunnare.


Källa:
http://bambi.alltforforaldrar.se/2011/march/the-ultimate-cake-pops-guide.html



Recept 8 - Cake pops




Det här behöver du…
2 paket Ballerina kladdkaka eller Oreo cookies
50-100 g philadelphiaost
200 g vit choklad eller mjölkchoklad
Grillpinnar att sätta dom på

Gör så här…
1. Kör kexen i en matberedare tills de är smulor.
2. Tillsätt Philadelphiaosten. Börja med 50 gr, blanda och känn på degen. Den ska vara mjuk och gå att rulla till bollar.
3. Rulla degen till bollar i den storlek du önskar! Lägg dom sedan i kylskåpet i en timme.
4. Smält chokladen i vattenbad tills den är rinnande. Ta ut bollarna från kylskåpet, doppa pinnen i lite smält choklad och tryck sedan in den i chokladbollen. (Pinnen sitter bättre.)
5. Doppa sedan bollen i chokladen. Jag använde ett högt glas fyllt med socker som jag sedan stack ned pinnarna i för att låta bollarna stelna. Det går även att ställa dom på ett fat med pinnen uppåt.
6. Dekorering av bollarna kan göras i det oändliga. Strössel, riven choklad, kokos eller så inget alls!
Förvara cake popsen väl kylda.

Källa:
http://www.mums.nu/index.php/cake-pops/



Recept 9 - Cake pops


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUwAe0aXV-T8MOGMgeXtrLjKOWMBWwQY0z6L3zH_b31Q2i3VH9yAArnb2cFyvFpg4TuKNMKz0_4_UCiBB8vpS56cTYwyolwewd0jMXqzVD8uRSOsd3dp1c26E-V__nd89OrZ9VRhqGP5I/s1600/Hallon+cake+pops+1.jpg


Hallon cake pops

  • Rester av valfri vaniljkaka, vaniljcupcake etc.
  • Hallonfrosting, se recept nedan
  • 200 g vit choklad
  • Strössel till dekoration
  • Klubbpinnar

Hallonfrosting

  • 100 g philadelphiaost
  • 100 g vit choklad
  • 50 g hallon

  • Gör valfri vaniljkaka och låt svalna alternativt använd rester av en mjuk kaka, en full sats kaka ger väldigt många cake pops så om man inte vill ha väldigt många cake pops kan en bra idé vara att endast använda en halv sats.
  • Gör frostingen genom att vispa philadelphiaost fluffigt.
  • Smält chokladen över vattenbad och rör ner i philadelphian.
  • Vispa till en luftig frosting.
  • Pureea hallonen och sila genom en finmaskig sil så att alla kärnor försvinner.
  • Rör ner hallonen i frostingen och blanda väl.
  • Smula sönder kakan och tillsätt frosting.
  • Tillsätt lite i taget tills dess att kakmixen precis går ihop till en lättarbetad deg.
  • Rulla jämnstora bollar av degen.
  • Lägg in bollarna i frysen i ungefär 30 minuter för att de ska bli lite hårda och enklare att arbeta med.
  • Smält lite av chokladen och ta fram bollarna ur frysen.
  • Doppa toppen av en klubbpinne i taget i chokladen och stoppa in pinnen till hälften i chokladbollen.
  • Låt chokladen stelna tills pinnarna sitter fast ordentligt och doppa sedan cake popsen helt i chokladen. Jag brukar smälta en liten bit choklad i taget och doppa cake popsen i omgångar för att chokladen inte ska stelna för mycket. Låt chokladen stelna på cake popsen någon sekund och rulla sedan i strössel. Om chokladen är för rinnig blir det väldigt kladdigt och om chokladen har stelnat för mycket är det svårt att få strösslet att fastna. Det gäller att prova sig fram. För mig var det lagom att räkna till 2 innan jag rullade i strösslet. 
  •  
  • Låt cake popsen torka, enklast är att använda en frigolitbit med hål i eller en bit oasis, men det går även bra med ett glas med lite socker eller liknande i. Täck cake popsen individuellt med bitar av cellofanpapper eller förvara i en lufttät burk.
Källa:
http://alovelycake.blogspot.se/2012/08/hallon-cake-pops.html



Recept 10 - Cake pops med Ahlgrens bilar




Ahlgrens bilar och Vanilj Cake Pops:
 
4 dl vetemjöl
3 dl socker
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g smör (rumstempererat)
2 dl mjölk
2 ägg
1 tsk vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)
20g Ahlgrens bilar
1 dl grädde


Gör så här:
Värm grädde och rör ner hackade bilar. Rör om då o då tills bilarna nästan har smält. Ställ sedan in blandningen i frysen medans du gör resten av smeten.
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret. Häll i 1 dl mjölk och blanda smeten slät. Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljpulver. Rör sedan ihop mjöl- och mjölkblandningen och rör om tills allt är blandat. Smöra och bröa en form (jag brukar använda mannagryn) och häll i smeten. Grädda i ugnen i cirka 25-30min.
Låt kakan svalna i 10-15min. Gröp ur formen med händerna och lägg i en skål. Ta ut Ahlgrensblandningen och häll den i skålen. Kör med en elvisp tills allt är blandat. Gör bollar och dekorera eller doppa i smält mjölkchoklad.

TIPS!
Du kan givetvis välja ett annat vaniljkaka/muffinsrecept men kan rekommendera denna för den är jättegod och saftig. När det gäller Ahlgrens fluffen så kan du givetvis använda överbliven fluff du använt till tårta eller dyl.


Källa:
http://sockerrus.se/2010/08/19/recept-ahlgrens-bilar-och-vanilj-cake-pops/


Ett till recept med Ahlgrens bilar:
http://jennyskakor.blogspot.se/2011/09/cake-pops-med-smak-av-ahlgrens-bilar.html



















Inga kommentarer: